Hagalaz’ Runedance

A sötétség és a női oldal princípiuma köré szövődött annak idején az Aghast duó története. Nebel és Nacht, a későbbi Hagalaz Runedance és az Ordo Equilibrio mai vezetőinek közös formációja volt ez, hirdetve az ellentétek közötti kiegyenlítődést. Andrea Meyer Haugen, az északi Ködboszorkány ezen az úton haladva alapította meg zenekarát, az északi pogány tradíciók feltámasztására.

Főleg a skandináv térségben nagy divatja van mainapság a neopaganizmusnak, templom és temetőgyalázások soráról számolnak be híradások. A Hagalaz Runadence individuális szellemi mozgalma nem ezen a szinten ítélkezik a keresztény egyház fölött, de haraggal támadja azt. Filozófiája a germán ősök bölcsességére alapoz, olyan hagyományok felélesztésével próbálkozik, melyek feledésbe merültek, vagy leromboltak és keresztény köntösbe öltöztettek. El szeretné érni a világ különböző pontjain élő embereket, inspirálni őket, utat mutatni a természetbe. Szövetséget kínál a Földanyável, ez a Hagalaz' ereje és mágiája.

Andrea Oslo környékén él és dolgozik, itt írta meg a nagy sikerű „Horde of Hagalaz” című könyvét. A saját tapasztaláson alapuló őszinteség az, mellyel a Régiek Tudását hűen tudta közvetíteni, a szám világszerte több kiadást ért meg. A 'Runedance Andrea egyszemélyes zenekara, amiben a Fiatal Napok zenei hagyományait követve a dobok, vonósok, akusztikus gitárok és férfikórusok vannak túlsúlyban. A sok hangszer megszólaltatását felkért zenészek teljesítik. Az inspirációk az északi folklórból vagy ősi sámánisztikus dalokból származnak. Különös figyelemmel összpontosít a női misztériumokra, az istennők tiszteletének tradíciójára, az Asatru feminin oldalára. (Asatru a skandinávok ősi nyelvén azt jelenti „Higgy az Istenekben!”) A Hagalaz Runedance küldetése „felfedezni a múltat, hogy meg tudjuk óvni az eljövendőt.”


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 20. - 10:25 | © szerzőség: Gelka