Scontrum act. IX.

Minden kétséget kizáróan a martial industrial színtér egyik(ha nem a) legimpozánsabb szériája, a manapság már egyértelműen kultusz státuszt kivívott Scontrum sorozat a kilencedik részéhez érkezett. Csekély szépséghiba, hogy a kiadvány sajnos továbbra is CD-R formátumban kerül megjelenésre.

A spanyol ELDAR nyitja a sort, egy neoclassical-ba ágyazott, menetelősen katonás darabbal (Broken Pact), női-férfi vokállal kiegészítve. A Forgotten Fields egy kevésbé eltalált, de még így is figyelemre méltó, kísérletezősebb szerzemény, a hangok ellenállhatatlan, áthatolhatatlan sűrűségben örvénylenek a hallgató felé. Felzaklat, magával sodor, majd végleg eltipor. A Konx Om Pax is ezen a vonalon halad, talán még több feszültséget generálva a gyanútlan hallgatóban.
A LIYR -a Rage In Eden egyik aktuális üdvöskéje- itt hallható három szerzeménye nálam egyértelműen az összeállítás legfontosabb pillanatait foglalja magába. A Fragments Of Dust címmel napvilágot látott album még bőséggel hordozott magában kérdőjeleket, de az itt hallható dalok maradéktalanul meggyőztek. Feszes, katonás industrial csapások megfelelő eleganciával és jó érzékkel adagolt, dallamos aláfestésekkel. Kíváncsian várom, merre vezet a csoport további útja?
A sort a DER ARBEITER zárja az előzmények lecsendesítésének tökéletesen megfelelve. Kellemes hallgatni való, különös tekintettel a Patria finoman felépített lírájára, de kapunk itt még táncolhatóbb, már-már sláger gyanús szerzeményt a Bauen Wohnen Denken képében, illetve egy egészen különös AMON DÜÜL átgondolást is, a Deutsch Nepal-t. Összefoglalva a hallottakat, a lengyel kiadó ismét a jobbak közül válogatva alkotta meg aktuális gyöngyszemét, a szokásos fadobozos csomagolással, fekete szalaggal átkötve, 369 példányra limitálva.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 21. - 08:22 | © szerzőség: Sörös Gergő