Coph Nia

Annak idején a COPh Nia a dark ambient / industrial színtér egyik jelentős zenekaraként remek albumokkal jelentkezett, nemcsak a komor hangulatú kompozíciók emelték ki a korszak meglehetősen telített felhozatalából, hanem a markáns mélyről morgó orgánum és szuggesztív színpadi megjelenés is, melyet Lipcsében volt szerencsém megtapasztalni.

Olyan emlékezetes lemezek, mint a Shape Shifter és a The Dark Illuminati mind a mai napig visszakívánkozó korongok, újrahallgatásra érdemesek. 2008 után aztán hosszú hallgatás, már-már a feledés homálya borult Mikael Aldén csoportjára, mintha a Cold Meat Industry  fagyos hústömegei a Coph Nia-t is maguk alá temették volna.
A nyugati mágikus hagyomány, elsősorban Crowley szelleme nyughatatlan azonban, a démonok új utat kerestek - a COPh Nia a közelmúltban életjelet adott magáról. A Raubbau label gondozásában február 12-én megjelenő 10 tételt tartalmazó Lashtal Lace elé már egy 4 számos mérgező előételt tálal, a címadó remixével, B-oldalas szerzeményekkel.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2015. 02. 06. - 09:40 | © szerzőség: Gelka