Experimenta

Az EXPERIMENTA - Mentális limonádé fesztivál újra folytatódik a Drunken Tailor (a részeg szabó)-ban... A fellépőkről dióhéjban:

Az Entrópia Architektúra zenekar 11 éve alakult, egy az innovatív könnyűzene határterületeit összekapcsolni próbáló stíluskísérlet következményeként. A tradicionális és ősi megközelítés, a forradalmi, ha tetszik avant-garde valamint a konzervatív kanonikus eszközhasználat egyaránt jellemezte a kezdetektől (fémhulladékok és fagott). Zenéjük azonban nem az eklektikus világzenei fúzió felé halad, hanem modern eszközökkel próbálja megjeleníteni az ősi primitív kultúrák rituális hagyatékait, a Jelen agresszív eszköztárával - súlyos ösztöni hangképek játékos, de koncepcióból szuggesztív építményét eredményezve.
https://www.facebook.com/entropia.architektura

A ParaNoiZ egy olyan zenei projekt, melyben a masszív, improvizatív zajzene egy unikális zenészi felállásban valósul meg. Az együttes jelenlegi tagjai, Pongrácz Kálmán /aka Rovar17- laptop, élő elektronika/, Bartha Krisztián /dob/ egy "experimental-", és "ambientnoise" alapú, erős ritmikájú hangzást építenek fel koncertről koncertre. A projekt egyik célja, hogy a zenészek a zajzenei hangzást újabb, kísérleti jellegű hangzásokkal szélesítsék ki, további zenei strukturális dimenziókat keresve. Ezért a trió rendszeresen hív meg vendégzenészeket, akik nem kifejezetten, vagy nem feltétlenül a zajzene világában tevékenykednek.
https://www.facebook.com/paranoise.H

A Re-Drum orosz kísérleti ambient Pavel Aljoshin projectje. A 2002-ben létrehozott formáció egyaránt használ mély, zajos hangmintákat és kis melódiákat. Már többször bejárta Európát, sőt hazánkban is játszott többek között a Drótanya Fesztiválon...
https://soundcloud.com/re-drum-russia

Helyszín: Drunken Trailor, Népszínház u. 26 Időpont: 2014. április 12.

Esemény a Facebookon.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2014. 03. 27. - 06:36 | © szerzőség: Gelka