Floralia

Az Aquincumi Múzeum XXIV. alkalommal rendezi meg a római kor egyik legkedveltebb ünnepét, a Floraliát. Flóra a virágoknak és a virágzásnak, de e mellett a tavasz, a termés és a termékenység - a nők anyai reményeinek patrónája is volt.
 
Szinte már hagyományként fiatal virágkötők virágkötészeti munkáikkal díszítik fel a múzeumot és a romterületet erre az alkalomra.
A program ideje alatt a látogatók az ókor idéző életmód és kézműves bemutatókkal ismerkedhetnek, betekintést kaphatnak az antik Róma életébe: kipróbálhatják a hódító légiók fegyvereit, ékszert, sarut, kerámia edényeket, érmet készíthetnek, szőhetnek. Színházi előadás, pantomim, római ruhabemutató, légiók felvonulása, mesterségek bemutatója, gladiátorviadalok szerepelnek még a hétvége ajánlatában. A gyerekek a kézműveskedés mellett részt vehetnek római gyermek és ügyességi játékokban is. Ezek mellett római büfé római ételekkel, és Római kocsma várja az érdeklődőket.

A májusban, az Aquincumi Múzeum szervezésében újra megrendezett Floralia tavaszünnepre készítettük el a hivatalos előzetest, csapatunk, a Legio Leonum, valamint a Collegium Gladiatorum szereplésével.
Hamarosan kikerül a "teljes" filmet is Viszont  ennek a történetnek a befejezését élőben lehet majd megtekinteni az Aquincumi Múzeumban a rendezvényen, méghozzá a Floralia történetében eddig nem látott módon lovassággal, amit A Csallóközi Lovasíjászok jelenítenek majd meg elsőként ezen a helyszínen!

Jó szórakozást hozzá, találkozzunk a fesztiválon!


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2014. 05. 24. - 05:32 | © szerzőség: Gelka