Deathride 69: Screaming Down The Gravity...

- Szex és UFÓ-k -

A Deathride 69 nem egy ismert név, pedig a L.A.-i banda jócskán rászolgált a kultikus jelzőre azzal a kevés kiadvánnyal is, amit a korai időkben produkáltak. Zenéjük amolyan psychotikus goth/deathrock/industrial/punk massza, mely megnevezés bár furcsán hat, találó! A formációt 1989-ben alakította Linda Lesabre dobos/énekesnő, és Don Diego gitáros énekes (az említett úr azóta elhalálozott! R.I.P.) majd később csatlakozott hozzájuk Wrex Monk gitáros is.

Ez évben jelent meg az „Elvis Christ” lemez és a „Red Sea” kislemez is, majd nem sokkal később a „Penetrator” album. Az első album igazi deathrock alapművé nőtte ki magát. Aztán 1998-ban jelent meg a „Screaming Down The Gravity Kill”, mely az egyetlen Deathride 69 kiadvány ami jelenleg a piacon kapható, ez is egy remix cd! Én eddig csupán 2 korai dalukat ismertem, mely mindenképp arra ösztönzött, hogy valamit beszerezzek eme formációtól, de mint említettem, csupán ehhez lehet hozzáférni (bár folyamatban van a korai lemezek újrakiadása is, egyenlőre csak az USA-ban kapni őket, azokat is nem túl jó terjesztésben). Sajnos, a cd-n hallható dalok itt már teljesen más stílust, és köntöst kaptak, nem sokban hasonlítanak az eredetijükre. Csak sejtésünk lehet arról, hogy milyen is lehet valódi énjük, mert a torzított gitár, és az industrial témák erőteljes megjelenése itt mindent felbolygat. Az rendben van, hogy ez egy remix lemez, de sajnos egy idő után nagyon unalmas az egész, főleg, mert 16+1 dalon keresztül mintha ugyanazt hallanánk! Azért van egy-két kivétel is: First Contact, F##ked Up Generation, Sinister Fetish, Elvis Christ…stb. A szövegek szex és sci-fi témákat ölelnek fel. Ez utóbbi szellemében készült a borító és a booklet is, olyan az egész, mint egy harmadosztályú science fiction képregény a ’80-as évekből.
Sajnos, ez nem győzött meg, talán majd, ha beszerezhetőek lesznek a korai kiadványaik is… Amúgy tervbe van véve egy Deathride 69 dvd megjelenése is, mely a korai videókat fogja tartalmazni. Egyelőre viszont itt van ez a korong, amely ha nem is nagy durranás, párszor meghallgatható!


 

(10/6)    Kiadó és honlap: Invisible Records, Deathride 69


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 06. - 09:57 | © szerzőség: Őszentsége