ZajSTANDart III.

A nagyszabású téli Fekete Zaj Fesztiválon (https://www.facebook.com/groups/382220779464/) egyesületünk a fotelbár részében  csoportos kiállítást nyit, ugyanitt állítja fel árusítóhelyét.

BÖLECZ LILLA
Bölecz Lilla munkáit figyelve azok egy különleges alkotói receptúrát tükröznek, amelyben fontos komponensek a magyar népmesék és népi hitvilág motívumai épp úgy, mint a mitológiai és a misztikus világ képi világa, egy – vagy éppen nem kevés kitekintéssel az okkultizmus felé.
Illusztrátorként nevéhez köthető Bende Nelly Papírfül Király c. gyermekregénye, üdvözölhetjük Magyarország Szubjektív Atlaszának 50 fiatal alkotója között, a Móra Kiadó a Magyar Mesék Lázadó Lányoknak c. kötetébe kérte fel, ahol két portré is nevéhez köthető.

FRANKEN VIVIEN
Egy helyben utazás, egy helyre utazás, a megérkezés békéjében szelíden szétnézés, körültekintés. Tükrök mindenfelé. Kacsintanak. Néha egyszerre.
A Visszatalálás közben lefeslő rétegek ceruzanyomokat hagynak, ásás közben ide-oda guruló földrögök. A Valóság nem a realitás, a mese mégsem szürreális. Csak egymáson elcsúszó dimenziók közül kitekintő lények vannak itt, és a szemlélő - az ablak, és mindez máris egy betekintés.”
Franken Vivien 1989. március 7-én született Szombathelyen, ami azóta is székhelye; s itt igyekszik létrehozni alkotásait elsősorban papíron és 2011 óta emberi bőrön is. Legtöbbet egyik kedvenc helyén, a Nyúlüregben alkot, ami egyben tetoválószalonként várja azokat, akik készen állnak mélyebbre nézni azokban a tükrökben…

FRANK OLIVÉR
Harmadízben színesíti Frank Olivér a Téli Zajon fotelbáros kiállításunkat. Az Infinitebeat.hu egész esztendőben  tudósít a honi underground javáról ennek a termésnek  a válogatása kerül a falakra.
Dead Can Dance, Void Vision, Kollaps, Drab Majesty, Ministry, Author & Punisher, Kaelan Mikla, Young Gods, Memento Mori a Kiscelli kriptában, nyári Fekete Zaj a Mátrában... kitekintésnek pedig fesztiválpillanatok Drezdából, többek közt az MZ.412 (Nordvargr), Burial Hex, valamint Lydia Lunch & Marc Hurtado koncertjeiről.

KOBZA VAJK
“Ha valaki először találkozik Kobza Vajk képeivel, először nagy valószínűséggel az animisztikus, totemisztikus őskultúrák sziklarajzaira, barlangi festményeire, dolmenekre karcolt képeire, sámándobokra pingált rajzolataira asszociál, érezve a lélekmadarak, az agancsos vadak, az íjakat feszítő vadászok, az égbe táruló látófák közegében a sztyeppei és sarkvidéki civilizációk samanisztikus örökségét. Ha azonban a képek szimbolikáját, a mágikus színek letisztult, több modern és kevésbé modern kultúra egymásra következésének tudatában letisztult rituális rendjét jobban megfigyeljük, sejtésünk támadhat arról, hogy a valaha volt ősegyszerűség alakzatait megidézve Vajk itt és most tart nekünk képekkel képes és képtelen kortársi beavatásokat arról, hogy mi lenne hát az Eredendő, s ez most, éppen most eredendően honnan hová eredhet útnak bennünk. ” – Toót-Holló Tamás (író, MTA irodalomtudomány kandidátusa)

MEMENTO MORI STANDART
Idén Nektek köszönhetően megvalósult a a Kiscelli kriptában rendezvényünk. (https://www.facebook.com/events/299033027697431/), jövőre folytatnánk ismét egy komolyabb megmozdulással.

A Memento Mori Egyesület támogatást kér, támogatói segítségre van szükségünk. A cél érdekében a tavalyihoz hasonlóan egyleti standdal készülünk a téli Fekete Zaj Fesztiválon a Dürer Kertben 2019. december 28-án.
Egyedi készítésű ékszerek, kitűzők, egyesületi pólók és hímzett logók valamint számos vásárfia megvásárlásával támogathat minket az, akinek céljaink szintén fontosak.

Egész este várunk minden érdeklődő vásárlót!


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2019. 12. 04. - 07:18 | © szerzőség: Memento Mori