Barbár Napok 2021

Október első hétvégéjén ismét élettel telik meg az Aquincumi Múzeum romkertje, ám ezúttal a sarus eleganciát képviselő római polgárok helyett, a barbár törzsek vetik meg a lábukat az egykori polgárváros falain belül. Kelták, markomannok, szarmaták és gepidák építik fel táboraikat, hogy megismertessék veletek a Kárpát-medencében a római hódítás előtt és után megtelepedő népek történetét, valamint sokszínű kultúráját és szokásait.
Hagyományőrző bemutatók, kézműves foglalkozások, ókori mesterségek bemutatói, rendhagyó tárlatvezetések és előadások várnak minden érdeklődőt, akik szeretnének bepillantani a barbárok izgalmas világába.

A múzeum romkertjét barbár kézművesek és harcosok népesítik be, akik bepillantást engednek a Róma által leigázott, illetve a birodalom határain túl élő népek mindennapjaiba.

A hagyományőrzők harci bemutatói, a múzeum régészei és restaurátorai által tartott tudományos-ismeretterjesztő programok, valamint a kézműves foglalkozások során a látogatók megismerkedhetnek a kelták, szarmaták és germánok kultúrájával és szokásaival. A hétvége során rendhagyó tárlatvezetésekkel, előadásokkal és játékokkal várunk minden érdeklődőt!  A vasárnapi program részletesen itt.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2021. 10. 03. - 09:48 | © szerzőség: Neofolk.hu