B-Movie

Még bőven a mozikban fut - immár kilenc hónapja - a Toldiban egyszer telt házzal vetített kultfilm, a B-Movie. Újabb mozgolódás során fesztiválokon vesz részt, valamint B-Music címen soundtrack is rendelhető, a szerző emlékeit nehezen kikövetkeztethető B-Book címen is közreadja. Ami talán a vastagabbaknak még jobb hír, hogy DVD-n is megrendelhető már. 

Annál az oknál fogva, hogy eleddig lekalózkodni nem volt rá lehetőség, ígéretes ez  a jövőt illetően, hamarosan szélesebb körben is elérhető lesz a dekadens nyugat-berlini fiatalság haláltánca. A film promóciójában a New Order új videoklipje is nagyot lendíthet, képsorain a film részletei keltenek izgatottságot.

"Mark Reeder a nyugat-berlini underground eseményeinek egyik legidegesítőbb formája lehetett. Kézikamerájával tíz éven át forgatta azt az önmagát igazán komolyan vevő, dekadens berlini művész közeget, aminek ő hiperaktív, rajongó manchesteriként sose lehetett legitim szereplője.
Ebből született a popkultúránk valószínűleg eddig legkomolyabb zenei dokumentációval rendelkező filmje, ahol Tilda Swinton biciklizik a berlini fal mentén, Nick Cave mutatja meg a lakását, beszól a fiatal Jörg Buttgereit, a die Ärzte, a Toten Hosen, Nena és scratch-cselni tanít az akkor még egészen szimpatikus Westbam."
"Nyugat-berlini szubkultúra lázadókkal, exhibicionistákkal, punkokkal és transzvesztitákkal közvetlenül a falbontás előtt. Honecker rémálma, amelyről csak legendákat hallottál eddig, most eredeti felvételeken bontakozik ki előtted! Az év egyik eldugott gyöngyszeme!"
"Poszt-nosztalgia érzet egy olyan Berlin után, ahol sosem jártam, valamint viszkető drogozhatnék és éjtnappallá tevési vágy."
" Sok hajnali órában klubbokból kiszédült ősimposztor történelmi alakformáló pillanatai hazatámolygva a berlini faltól falig."
"Izgalmas végignézni, ahogy egy fiatal individumban az egy időben tomboló nihil és a végtelen szenvedély egy egész kort alkot. Ez közhely nyilván, mert minden ilyesmi, kor-irányzat-divat-stílus ugyanebből a sérülékenységből fakadó termékenységből alakul ki. Mégis ez talán egy fokkal közelebb áll hozzánk, ahogy a viszonylag kis berlini városrész korszakot jelentő végtermékei is." játszásnak nem tudott, és nem is akart ellenállni.
 


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2016. 03. 02. - 07:00 | © szerzőség: Gelka