Kalte Nacht

Kalte Nacht (Cold Night) - kicsit elcsépeltnek tűnő hideghullámos zenekarnév, a görög duó sokat köszörült a csorbán azonban a megkapó borítóval, ami már nem friss ropogós ugyan - tavaly márciusi - de feltétlenül nem minden déli áramlat ér el hozzám azonnal.

A görög sötét underground virágzását nemrég emlegettem a Strawberry Pills kapcsán, újra az Égei tenger habjaiba meríthetjük a lábainkat - ezek a habok már sötétebb tónusokkal telítettek.  Az athéni dark-synth formáció nyolc tételt sorakoztat fel debütáló lemezén, méghozzá jobbnál jobbakat - kiegyensúlyozott remek album született.
A merítés a honi 80-as évek újhullámán (Alive She Died, Film Noir, Metro Decay, Libido Blume, In Trance 95) és a sokunk által klasszikusként tisztelt Joy Division, Bauhaus, Chameleons pillérein alapszik. Tagadhatatlan az áthallás az olyan jelenkori bandák felé is, mint a Box and the Twins (A Rare Obsessions) vagy a Lebanon Hanover (Humans Are Mistakes). Ezek a jelenlétek nem degradálják a kópia zenekarok szintjére, annak ellenére, hogy különösebb újdonságot ne keressünk, a Kalte Nacht analóg kémiája működik.
/Nyilván szubjektív és tárgytól kicsit eltérő, de örömmel fedeztem fel hazai vonatkozását; 2019-ben egy színpadon állt a Padkarosda a Macabre Dance éjszakáján több hellén bandával (köztük a Kalte Nacht-al), ennek utófilmje képet adhat a kinti színtérről./

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2021. 01. 19. - 07:12 | © szerzőség: Gelka