Nitzer Ebb

Helyszín: 
Budapest - Akvárium(Erzsébet tér)
Időpont: 
2022. április 30., 20:00
Fellépők: 
Nitzer Ebb
 

A saga folytatódik. A COVID helyzet okozta bizonytalanság miatt a teljes turné kerül újabb halasztásra. A NEP-buli 2022. április 30-án kerül megrendezésre az Akváriumban. A megvásárolt jegyek természetesen továbbra is érvényesek. A Tixa hamarosan emailben keres meg mindenkit. Akinek nem felel meg az új időpont, a levélre válaszolva tud visszatérítést igényelni - december 30-ig.
Köszönjük a türelmet!

Majd’ 10 év után a Nitzer Ebb újra Magyarországon koncertezik
A Depeche Mode-dal közeli barátságot ápoló, essexi Nitzer Ebb az EBM egyik legmeghatározóbb formációja. Az 1982-ben alakult csapatot több ízben is láthattuk Budapesten a Depeche Mode előtt, most pedig az indusztriális zene híveinek legnagyobb örömére december 19-én az Akváriumban celebrálnak újra 9 évvel legutóbbi magyarországi koncertjük után, ráadásul az eredeti felállásban.
Bár az EBM gyökerek miatt gyakran kötik őket a techno hazájához Németországhoz, a Nitzer Ebb az angliai Essexben alakult, 1982-ben. A csapatot Douglas McCarthy (ének) és Bon Harris (szintetizátorok, programozás) hívta életre, a minimál hangzás, ütős basszusok, dühös ének pedig hamar követőkre talált a növekvő brit elektronikus zenei színtéren.

A nagy áttörés azonban 1987-ben érkezett el, amikor is lecsapott rájuk a Depeche Mode-ot is felfedező Mute Records és megjelentették a That Total Age című lemezüket. Még abban az évben turnéra indultak a nagy essexi elődökkel, akik előtt mi is több ízben láthattuk őket Budapesten, legutóbb azonban majd’ 10 éve, 2011-ben játszottak nálunk.
Több sikeres lemez után 1995-ben a zenekar tagjai úgy döntöttek, inkább az egyéb projektjeikre koncentrálnak, de 2006-ban újra összeállt a banda, hogy megünnepeljék 25 éves jubileummukat. A retrospektív anyagok megjelenése után pedig újra gondolták, még elektronikusabbra formálták szerzeményeiket és ezzel, az immáron több évtizedes, az EBM világában legendásnak számító felvételeket is tartalmazó diszkográfiájukkal térnek vissza december 19-én az Akváriumba.

A New Beat és a Dürer Kert bemutatja:
NITZER EBB (UK) - N E P T O U R 2 K 2 0
Időpont: 2020. április 5. 19:30
Helyszín: Akvárium  
Jegyárak: 7.500 / 8.500 Ft
Elővétel: https://tixa.hu/nitzerebb2020_durerkert
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/571089580415121/