Vály Sándor / Kalóczkai Attila

Helyszín: 
Budapest - Trafó Bár Tangó(Liliom u. 41.)
Időpont: 
2023. április 20., 20:00
Fellépők: 
Vály Sándor / Kalóczkai Attila

Az este a Memento Mori Egyesület és a blindblindblind közös szervezésében valósul meg. Esemény + infó

Vály Sándor / Kalóczkai Attila
„Az anyagtalan tér felkavart nyugalma” Vály Sándor és Kalóczkai Attila közös audiovizuális együttműködése. Két ember, két időben, két térben, két különböző társadalomban, két egymástól eltérő létezést megélve teremtette meg ezt a zenei munkát, amely egyben fizikai és szellemi summája az elmúlt harmincnégy évnek.
(1989-ben játszottak utoljára együtt az általuk alapított Niskende Tewtär zenekarban miután Vály 1990-ben elhagyta az országot).
„Az anyagtalan tér felkavart nyugalma” nem retrospektív anyag, hanem a jelenre reagál azokkal a nézőpontokkal amelyet a megélt terek és idők teremtettek meg két ember életében. Túllépve a zenei és vizuális nyelveken a kortárs lélek patologikus helyzetét kívánják megfogalmazni egy organikus experimentális műben amelyben a modern klasszikus zenei elemek keverednek az indusztriális és noise zenével.
Az anyagtalan tér felkavart nyugalma / The agitated calm of insubstantial space (CD, 2022 New Polar Sound, Finland) lemezbemutatója egyben ősbemutató is Magyarországon.
https://newpolarsoundrecords.bandcamp.com/.../the...
https://www.youtube.com/watch?v=XDEJ66gu_Tk
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
 

Purkár
Az Entrópia Architektúra zenekar frontembereinek frissen életre hívott side projectje. Egy, a népzenét szokatlan, friss nézőpontból megközelítő zenei kísérletről van szó. A Purkár, az Entrópia Architektúránál intimebb személyesebb hangvételű zene. A minimális martial elemeket alkalmazó, folkot újraértelmező duó igyekszik hallgatóját a népzene emberi és érzelmi oldalára kalauzolni, a múlt sötét és világos oldalait egyaránt bemutatva. Egyszerű, közvetlen, és direkt párbeszéd az Ősökkel. A hagyomány köztünk él.
Kósa Csaba (elektronika, torokének, sakuhacsi)
Walch Márton (ének, dombra, torokének, doromb)
https://www.facebook.com/purkar.band
https://www.facebook.com/entropia.architektura
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
A koncert a Trafó klub termében kerül megrendezésre.
Jegyek hamarosan.