Les Modules Etranges

Nem túl friss banda kerül górcső alá, ennek ellenére túl sok információt nem fogunk találni róluk. Egy francia, Nantes városbeli együttes a Les Modules Etranges, akik 2007-ben alakultak. Zenéjüket úgy jellemzik, mint a post-punk, coldwave és batcave egyvelege. Nevük a Dűne, a Frank Herbert könyvén alapuló kultikus filmben szereplő „furcsa modul” kifejezéséből ered.

Első lemezeiket maguk adták ki, 2009-ben a Dawn, 2010-ben pedig az Another Version és 2011-ben a Turmoil c. jelentek meg. Igazi DIY bandaként léptek színre, csak 2011-ben szerződtek a Sébastyén Defiolle tulajdonában lévő Seventh Crow Records-hoz.

Példaképeik közt szerepel a Siouxsie and the Banshees, a Cabaret Voltaire, a Swans, a Kas Product vagy épp a Rubella Ballet. Sokszor határozottan érződik az elődök iránti kötődés, szerencsére zeneileg így is tudtak újat alkotni. A zene mellett erős gondolati háttérrel csatlakoztak az egyes tagok a bandához, érdeklődési körükként a feminizmust, a társadalmi igazságosságot és az alternatív életmódot említik. Számos nagy névvel kerültek már kapcsolatba. Játszottak Párizsban Gitane Demone előzenekaraként már 2009-ben, ill. a The Legendary Pink Dots és a Cindytalk előtt Nantes-ban. De léptek már fel a Clan of Xymox és a Rosa Crux előtt is.

Számomra a legjobb albumuk a 2012-es Socially Awkward, szerintem leginkább ezzel fémjelezhető zenéjük. Első hallásra a változatos őrület kifejezés jutott eszembe. Olyan érzésem támadt, mintha minden szám más-más stílusban készült volna. Az alábbi számot is erről az albumról választottam ki:

Facebook-oldaluk

Fotó: Michael Nowakowski


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2014. 07. 22. - 11:49 | © szerzőség: Timi