Dark Awake - Abaris Hyperboreios

Az ezotériában, az okkult filozófiában és az ősi hagyományokban elmélyült  Dark Awake már több mint 15 éve kutatja az európai szellem rejtett, földalatti áramlatait. Ez idő alatt a projekt tekintélyes méretű diszkográfiát halmozott fel, beleértve a 2019-es The Last Hypnagogue című albumot a Steinklang Industries gondozásában.

Az Abaris Hyperboreios, amely a görög mitológiából származó Abaris of Hyperboreia legendás alakjára utal, egy egyszerre időtlen és old school album, amely az európai szellem örök bölcsességéből merít, és a hagyományos martial industrial és post-industrial sarokkövei által inspirált. Harcias  ritmusok és heroikus hangszerelések keverednek a mélyen titokzatos, absztrakt rituális hangulatú passzusokkal, amelyeket  neoklasszikus hangszerelésekkel fokoznak. A drámai kórusoktól a recsegő szintetizátorrétegekig az album zenei szélessége jelentős.

A baljós fenyegetés, a hősies szellem, az ősi misztériumok és a szentségi igazságok örökérvényűségének hangulatát idézve, akárcsak az album névadó alakja, az Abaris Hyperboreios bölcsen szétnyitja a fátylat, hogy bepillantson az elrejtett, ezoterikus éjszakába. Forrás: a zenekar bandcamp oldala


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2023. 11. 30. - 09:20 | © szerzőség: Neofolk.hu