Gothica

Sokan hihetik, hogy elég elcsépelt dolog ilyen névvel zenekart alapítani, ezúttal azonban tévednek, mert a műfaj egyik legjobb zenekarát takarja ez a név. Az egész hangzásviláguk olyan, mint egy gótikus kastély, benne a művészetek minden ágának alkotásával. A társművészetek hatása egyébként is rendkívül nagy zenekar munkásságában, pl.: Edmund Burke, E.A. Poe, Shakespeare vagy éppen Seneca és Horatius költészete, de inspiráló erőként hatottak még olyan képzőművészeti alkotások szerzői, mint White Alexander, Georges de Feure vagy Richard Doyle. Többnyire az ő festményeik díszítik a borítókat és a bookletek belső oldalait.

A Gothica tagjai Roberto Del Vecchio (ének, szintetizátor) és Alessandra Santovito (szintén ének és szintetizátor). Az albumokon közreműködik még számos zenész pl.: Flavia Prosperi (fuvola), Claudio Di Bucchianico (oboa), Domenico Mancini (hegedű), Alberto Biondi (dobok). A dalokat Alessandra Santovito írta de fekhasznélnak még számos verset több olasz szerzőtől, mint pl.. Dante Gabriel Rossetti, Gustavo Adolfo Bécquer, Delgado José Espronceda, Pedro Calderón de la Barca, Christina Georgina Rossetti.
Az első demójuk 1994-ben jelent meg "Gothica" címen. Majd több olasz gótikus zenei válogatáson feltűntek egy-egy dallal. Majd 2000 októberében megjelent az első album a "Night Thoughts".
Legutolsó és egyben a legnagyszerűbb albumuk a "Cliff of Suicide". Nehéz lenne dalonként bemutatni a lemezt, mert szinte egy élő szövet az egész és minél inkább szeretnénk megérteni, annál inkább tárgyiasul és ezáltal azt a hangulatot veszíti el amiért szeretjük.
A Gothica dalainak befogadása leginkább arra az élményre hasonlít, amikor elbúcsúzik a testtől a lélek-akár csak egy pillanatra is-és halványodnak az ízek, halkulnak a hangok megszűnik a fáradság és minden földi élmény múlni kezd. Aztán a lélek kibontja szárnyait egy magasabb síkon. Ellenállhatatlan könnyedség ragadja el és határa maga a Végtelenség lesz, majd lebeg egy kicsit a fény tengerében, amit a Felejtés tengerének is neveznek, mert a lélek mikor ideér, elfelejti, hogy máshol is volt - és lehull róla a létezés bilincse. Ha az utazás után mégis visszatér a teste bilincsébe, akkor is felejthetetlen élménnyel lesz gazdagabb, amit újra és újra át akar élni.

Gothica diszkográfia:

1994 - GOTHICA
2000 - NIGHT THOUGHTS
2004 - CLIFF OF SUICIDE


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2013. 04. 20. - 10:21 | © szerzőség: Herr Jozef