Hradby Samoty IX.

Experimentális audio-vizuális művészeti fesztivál  VII.  04.-07. 07. 2019

Azok, akik jelen voltak az első Hradby Samoty (a Magány Várai) fesztiválon, a Cimburk vár romjain a morvai Koryčany mellett, azok nehezen felejtik az egyedülálló látványt, ahogy a sápadt hold megvilágítja a szinte áthatolhatatlan sűrű erdő fölött álló sziklát és régi erődöt. A hangulatot a háttérben szóló zene is növelte. El kell ismerni, hogy a fesztivál akkori lehetőségei  nem voltak a legjobbak, ahogy a technikai feltételek, vagy a rom megközelíthetősége sem. Mégis, mindezt ellensúlyozta a zene, a sör, a természet, a remek hangulat és főleg az emberek. Egyszóval aki jelen volt az első Hradby Samoty-n, valószínűleg soha nem felejti el ezt az élményt.

A történelmi műemlékek a régmúlt hordozói, és gyakran melankolikus hangulatuk nagyon erős érzelmeket inspirál - éppúgy, mint a rejtélyes és meglepő hangokkal teli vizuális művészet, amit színházi elemek és baljós látványok kísérnek. A Hradby Samoty „tearo ambienti tenebrae” - egy régi vár lenyűgöző légkörében van, így a végső hatás még lehengerlőbb.

Az idei program ismét úgy érdekes, hogy nyugodtan bízhatjuk magunkat a szervezők vájt fülére és tapasztalatára. Felkutatják a hazai és nemzetközi feltörekvő élvonal legizgalmasabb előadóit és egy csodálatos atmoszférába helyezve nyújtják át azt. Húzónevekben sincsen azért hiány, a Hideg Húsüzemből a Brighter Death Now, a neofolk-cover Death In Rome, vagy kecskepásztor Tabor Radosti izgalmas alámerülést-emelkedettséget kínál. Mindezt Nyugat-Szlovákia kastélyában, az impozáns Váhom-kastélyban.

A Hradby Samoty eltörli a határt a fellépő és a látogató, a valóság és az álom között.

hradbysamoty.org


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2019. 05. 26. - 05:46 | © szerzőség: Neofolk.hu