Savaria Történelmi Karnevál 2015.

A programok programja, a leginkább várt, legnagyobb érdeklődéssel kísért esemény a jelmezes felvonulás, mely a római kortól az I. világháború időszakáig eleveníti meg a letűnt korok viseleteit. A menetet zenészek és garabonciások, mutatványosok és tűzfújók hada teszi igazán színpompássá és mozgalmassá.

 A Történelmi Témapark programjai a katonai hagyományőrzés jegyében, a legszínvonalasabb csapatokat és fellépőket felvonultatva idézik meg múltúnk dicső és kevésbé dicső korszakait. A Karnevál „állandó” vendégei idén sem hiányozhatnak az arénából. Itt lesznek ismét az Északi Gárda és a Collegium Gladiatorium harcosai, Kassai Lajos Lovasíjász és tanítványai, a Mare Temporis nemes urai muskétásaikkal és nem mindig nemes kíséretükkel, valamint közel egy centuriára való legionárius, köztük a Savaria Legio római katonái.

A Művészetek Utcája nyitott alkotóműhelyeiben bárki betekinthet a művészek kulisszatitkaiba. Eközben a színpadon helyi és környékbeli zenészek és előadóművészek produkciói zajlanak, melyek közül kiemelkedik a Boglya Népzenei Együttes népzenei, az Ataru Taiko Ütőegyüttes dobzenei és a Brass Brothers rézfúvós koncertje. Meggie és Géza a nyáresti belvárosi hangulatban párizsi sanzonokkal és francia dallamokkal idézi meg a mediterrán életérzést vasárnap este.

Leírni hosszú oldalakon lehetne a sokszínű programot, itt egy részletes és áttekinthető.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2015. 08. 28. - 07:48 | © szerzőség: Gelka