UH Fest: Vatican Shadow

A Vatican Shadow a Hospital Recordingsot alapító, illetve a Prurient mögött is álló Dominick Fernow pszeudo-katonai fundamentalista ipari techno projektje. (Ultrahang)

Dominick Fernow, alias Vatican Shadow nem először teszteli a közönség és a kritikusok tűrőképességét, bár talán mostanában ment a legmesszebbre. A 16 éve pályán lévő fiatalember a Hospital Productions kiadó alapítója, és három évvel ezelőttig Prurient nevű projektje tette híressé a power electronica híveinek körében. 2010-ben aztán kitalálta Vatican Shadow nevű alteregóját, amivel a közel-keleti, észak-afrikai, illetve arab területeken állomásozó amerikai katonai hadműveletekre reflektál.

A Wisconsinban született, de egy ideje már Mannhattanben élő Dominick anno black metal zenekarokban gitározott, míg meg nem alapította kiadóját, amivel saját útjára lépett. A zaj és indusztriál világában Prurient néven elért ismertség ellenére más területeken, másfajta zenészekkel is kollaborál, 2009 és 11 között például a kultikus Cold Cave-ben szintetizátorozott.(Soundhead, Bolváry Zoltán)

Dominick Fernow a New York-i power elektronika elmúlt tíz évének megkerülhetetlen és felkapott alakja, a Hospital Productions kiadó alapítója, ő Prurient, illetve játszik a Cold Cave-ben is (bár arra nem feltétlenül kell büszkének lenni), az elmúlt másfél évben pedig Vatican Shadow néven készít és ad ki afféle industrial-pszeudo-propaganda-technót, a saját kiadójánál, vagy éppen stílszerűen a Blackest Ever Blacknél (Origo, Puskár Krisztián)

A Vatican Shadow a LÄRM-ban nézhető meg Lázár Gábor és a Ste Pwri Tmod mellett.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2014. 09. 29. - 07:03 | © szerzőség: Gelka