Unto Ashes - Orchids Grew Here

Az apokaliptikus folk, gótikus és neoklasszikus hatások ragyogó szövevénye által inspirált Unto Ashes négy év utáni első albuma egy rejtélyes kirándulás az egzisztenciális terrorba; a boldogság és a tragédia; a szerelem és a szépség; a remény az egyetemes ürességgel szemben. Aiszkhüloszt idézve (akinek szavai az első dalban szerepelnek), az ORCHIDS GREW HERE egyenértékű "Isten szörnyű kegyelmének" felfedezésével.

A tizenkét reflektorfénybe kerülő hangfestmény egyszerre elvarázsolt és elbűvölő - a nemlétezés jövőjébe merészkednek a hervadt orchideák kertjétől a csillagközi fekete lyukakig. A zenekar tizenegyedik Projekt Records-albumát filozofikus és romantikus elmélkedések költői elbeszéléseivel átitatott finom hangszerelés jellemzi.

Az Unto Ashes-t 1997-ben alapította a multiinstrumentalista Laird. Antikvárius bibliográfusként végzett munkája során számos homályos szövegre bukkant, amelyek továbbra is inspirálják zenéjét. Ezen az albumon Aiszkhülosz, a tragédia megalapítója (Görögország, Kr. e. 525 - Kr. e. 465), Christina Rossetti (Anglia, 1830-1894), Edwin Arnold (Anglia, 1832-1904), Ethel Clifford (Anglia, 1876-1959) és Anna Akhmatova (Oroszország, 1889-1966) versei hallhatók.

Az Unto Ashes a középkori hangszereléstől (hurdy-gurdy, viola da gamba, dulcimera) a modernig (analóg szintetizátorok, tape loopok stb.) terjedő, hátborzongató alkímiával és megbabonázó énekkel titokzatosságot, eleganciát, melankóliát és - végül - diadalt nyújt.

forrás: a zenekar Bandcamp oldala


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2023. 09. 17. - 07:16 | © szerzőség: Neofolk.hu