Matt Howden – Barley Top


"Savanyú földet pusztasággá"

Mind az élő koncertek felejthetetlen hangulata és szépsége, mind a letehetetlen lemezeik végett is számomra a Sieben/Matt Howden a legkedveltebb előadók egyike.

Életjelet legutóbb májusban adott magáról egy meglehetősen személyes kiadvány formájában, egy verseskötet (szerzője Matt édesapja, Keith Howden) és CD látta meg a sheffieldi szürke eget. A történetek Lanchashire zárt világába kalauzolnak, a mocsaras környék nélkülöző munkásosztályának mindennapjai elevenednek meg a háború utáni 30-as években.
Apa és fia, költő és zenész gondolatai fonódnak egybe, intim lelki kötelék bomlik fel a múltba révedve, a közös gyökereket megelevenítve.

A 2013-as év vége újabb hírrel szolgált, de még nem az új Sieben-albumról (ennek Each Divine Spark címen a megjelenése 2014. február 1.) van szó, RASP néven újabb mellékszállal gazdagodik a Howden univerzum. Az izgalmasnak ígérkező új albumot Jo Quail csellistával élőben rögzítették november 7-én és 8-án, miközben ezt az érdeklődők nemcsak a helyszínen a Lantern színházban, de streamelve élőben az interneten is figyelemmel kísérhették, hallgathatták.


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2014. 01. 05. - 10:44 | © szerzőség: Gelka