NEMBÁJ! FEST

NEMBÁJ!  FEST
INDUSTRIAL  ÉS  EXPERIMENTAL TALÁLKOZÓ
2019 március 29
Budapest : Három Holló /  V . ker. Piarista Köz  1
Bejárat : a  Szabadsajtó út felől

----------------------------------------------------------------
Fellépők :
Syporca Whandal : performance
Lemurian Folk Songs : psychedelic
Mekongg ( Ausztria ) : doom- krautrock- jazz
Alpha Strategy ( kanada ) : noise- experimentalrock
Bom  experimental ,noisepunk
ThisquietArmy ( Kanada )  : doom ,experimentalrock
Pozvakowski : experimentalrock
T.Bali -  Rosinflux : neoromantic - industrial , zenei - installáció
Arkas : post - experimentalmetal
/ A sorrend , időbeosztás : hamarosan ! /
-----------------------------------------------------------------
http://harmadikemberfesztival.blogspot.com/2019/01/nembaj-fest-2019-marcius-29.html
----------------------------------
Az eseményt  SYPORCA WHANDAL  -  multimédiásművész    performance nyitja  meg
https://www.facebook.com/swhandal?epa=SEARCH_BOX
...................................
LEMURIAN FOLK SONGS  / psychedelic zajlás
https://www.facebook.com/lemurianfolksongs/?epa=SEARCH_BOX
A budapesti Lemurian Folk Songs elnevezésű zenekara post-pszichedelikus ˝fos˝ sludge/doomt játszó Devla Mufflon utód, vagy mellék, vagy épp lövésem sincs, hogy milyen mellékági projektje . Annyi azonban bizonyos, hogy a Lemurian népdalai nem a kozmikus világűr zöld kígyótestű UFÓ fejű lényeinek neurotikus agymosó hullámait sugározzák agyunkba, hanem inkább egy psychedelic desert blues trippekből összeállított spirituális, ősi tanoktól inspirált rezgéseit, üzeneteit hordozzák.
( Hands Of Doom  )
......................................
MEKONGG ( Ausztria  ) Krautrock -  doom - experimental - jazz
https://www.facebook.com/mekongg/
 Félelmetes energia és hangzásorgia  - többféle stílus mixjéből , de  ha pontosabban kéne megfogalmaznom a  Mekongg zeneivilágát :  :krautrock-noise-stoner-doom-jazz jelölném meg . Azt  gondolom , hogy fellépésük eseményünkön kurióziumnak  fog számitani mindenféleképpen .  
Tagság :
Pete Börtön IV - ének / gitár,
Mackie Messer - basszus ,
Terrora Primera - dobok ,
......................................
ALPHA  STRATEGY ( Kanada ) / undernoiseroc ,  postpunk
Le a mélybe ! A mélység feneketlen  világába. Noiserock - underörvény- postpunk.... - ipari szaggatott  zajgitárok - illúziómentes  ének , experimental tolódás ami szimbiózisban  áll a romlással . Eleven hangkollázsok ,dallamok ostorcsapásainak  alapjárataiban. Résztvevői a világtalan zajlásoknak.  Lélekáradás  magas hőfokon .valahol a távolból szemlélve egyre közelebbre kerülve , emlékeztet  a Birthday Party és Crime Of City Soultion    atmoszférát megteremtő  hangsztrádájára .De a Alpha Strategy ,,  totálisan   autonóm lélekhíradás . Fellépésük - merülés és feloldozás egyszerre ...
https://www.facebook.com/AlphaStrategy/

Külön köszönet Darvas Ádámnak ( Pozvakowski )  , a két formáció  ( Mekongg,, Alpha Strategy ) beajánlásáért . Köszönöm !
A két formáció : európai turnéjuk keretében  látogat el  hozzánk.  
......................................
BOM ( Bass - O - Matic ) / noisepunk , experimental , industrial
https://www.facebook.com/bomnoise/?fref=ts
" Szép, mint a tehervonat és a rakéta véletlen találkozása a basszusgitáron. " BOM
Bíró Kornélnak a közelmúltban negyedszázados fennállását ünneplő és megélő a hazai iparizene legrégebbi formációjának Lyuhász Lyácint Bt . oszlopos tagjának - és nem mellesleg a nagyszerű Százaségű formáció megálmodója és basserosa - egyszemélyes formációja , kezdetben Bass - O - Matic néven aktivázolodott , de napjainkra BOM névre lekerekített zajpunk - experimental , industrial alakulata . Zenéje önálló életet él , igen radikális , megalkuvást nem tűrő . Koncertjei alapmotívumokra épülő jelenlétbetörések. Eleven és szuggesztív. Különleges élményt ígér fellépése .Megalakulása óta rendületlenül   kisérletezik - hangzásvilágának tökéletesitén  , közben a íBOM -al beutazta fél európát , miközben Debrecenben   BanZaj  néven létrehozta zenei sorozatát , jobbnál - jobb eseményeket megrendezve  ( noise, experimental ,ambient  ect ) igy felpezsdítve  a város kulturális életét
Interjú Kornéllal :
http://www.dehir.hu/kultura/sajat-hatarait-feszegeti-a-debreceni-basszista-aki-nemetorszagban-is-turnezott/2016/12/18/
......................................
THISQUIETARMY  ( Kanada ) / doom - experimental rock
https://www.facebook.com/thisquietarmy/
Egyik nagy - nagy kedvencem a thisquietarmy ( Kanada - Montreal ) elfogadta meghívásomat az eseményre , egy varázslatos experimental - doom - drone rock formáció , amely egészen a múltévig egyszemélyes formáció volt Eric Quach személyében , ma már trió formációvá bővült , 2018 októberében jött ki ezzel a felállással az első albumuk The body and Earth címmel , ami nem ,hogy csalódást nem okozott - hanem sokszori meghallgatás után talán a múltévben megjelent hanghordozók közül az egyik legcsodálatosabb albumnak tudom mondani . A fellépésük az eseményen az év egyik - pedig még csak most kezdődött el legvarázslatosabb eseményének mondanám
.......................................
POZVAKOWSKI / experimental - noiserock
https://www.facebook.com/pozvakowski?fref=ts
A Pozvakowski azt hiszem a jelenkor hazai experimentális rock alapvetése , nincs mit ezen túl beszélni , tökéletes előadás , lemezek , döbbenetesen őszínte csapat , döbbenetes munkával létrehozott szinpadi konstrukció és jelenlét megteremtése , mindez Szeredi Csaba vizuális 16 mm -es filmvetítőinek kíséretével ,de igazából nem is kiséret ez , szervesen hozzá tartozik a Pozvakowski jelenlét - adásához , mindent bele adva dolgoznak az alkotók , hogy a legmaximálisabbat tudják kihozni abból - amit megálmodtak és ki akarnak fejezni.
A Pozvakowski zenekar 2000-ben alakult és soha nem távolodott el attól a zenei ösvénytől, amit a poszt-rock, pszichedelikus rock, experimentális rock jelzőkkel lehet jellemezni. Zsigeri zenéjüket tökéletesen viszik színpadra, egyediségüket és értéküket a frontvonalba tolt analóg vetítőgépeken alapuló vizualitás ( Szeredi Csabi mester kezei alatt ) egészen megdöbbentő - jó értelemben - élményben részesíti a koncertjeikre járókat .
Játszottak már együtt : a Pelicannal , Caspiannal , a Monóval, és Jarboe-val, a Fano Ramic vezette Industroikaval, a New York-i Mediawave-en az underground workshopon is letették a névjegyüket, 2012- ben a készülő lemezüket az összhatáskedvéért egy katonai objektumban rögzítették.
Négy lemezük jelent meg 2016 tavaszáig , amikor is hosszú - évek kihagyásával Iterum címen adták ki legújabb lp -jüket .
Interjú Darvas Ádámmal :
http://www.shockmagazin.hu/interju/pozvakowski-korabban-direktebben-osztottuk-a-pofonokat
.......................................
ROSINFLUX / T.BALI  : Itt és most
https://www.facebook.com/Rosinfluxmusic/
ROSINFLUX --ROSINFLUX -- ROSINFLUX  - ROSINFLUX ---- ROSINFLUX  : TEMESVÁRI BALÁZS : ROSINFLUX  :T.BALI
- Posztapokaliptikus  zenei - hanginvázió  , abban a korban ahol is  a látóhatár perifériájára lett számüzőtt  a lélek , ez a sajátságos zenei -installáció  a lélek jelenlétére tett kísérlet . Installáció a jelenlét demonstrációjában. Temesvári Balázs ( T.Bali ) által  éltre hívott Rosinflux elnevezésű formáció ( amely alapvetően egyszemélyes , némelykor kiegészülve meginvitált zenészbarátokkal ) a hazai zenei élet egyik legsajátságosabb  , érdekfeszítőbb vállalkozása .Teljesen autentikus forrásokból merítkezik , inspirálodik ,egészen meghökkentőek  a művészetterepén való szerteágazó kalandozásai , saját maga által létrehozott hangszereivel
-A magyar progresszív  neounderground  az elmúlt 10- 15 évben folyamatos robbanásszerű  átalakuláson ment ,megy át , talán soha nem volt  ilyen erőteljes ,  megszámlálhatatlanul sok  formáció , produktum lát  napvilágot , döbbenetes az aktivitás ,  bátran kijelenthető  , hogy kisebb  forrradalomnak lehetünk tanúi , szereplői . Ebben a sokrétű , szerteágazó áramlatban is az egyik legfigyelemre méltóbb  a formáció a Rosinflux.
--- Rosinflux : forrasztási technológia , Rosinflux : önmaga jelenlétét sugárzó  zenei tér, terület , tér - installáció, zeneiötvözet , romantik biodark - industrial , organikus metszése az időnek  , engedése a totális jelenlétnek , pillanataiban : haiku  a totálisan reprezentatív térben , rezonanciákat  és radikális zajokat keltve a körülöttünk  levő celluloid filmtekercseken pörgő  mozaikok kertjében . Egy önmagát lepusztító  ,érzelmileg és tudatilag sivataggá tett Világ _Édenkertjében bemerészkedő hangjelek
.......................................
ARKAS / Postmetal ,experimentalmetal
https://www.facebook.com/Arkas-2037910403118770/?epa=SEARCH_BOX
Az  Arkas  zenéje elsőre  eklektikusnak tűnhet  , de többszöri  meghallgatás után minden hangjegy, minden hangsúly a helyén van.  Hangszer felállás :gitár és dob ,  radikális  soundjuk  mellbevágó  és attraktív  egyszerre , furcsa párosítás tudom jól ,  a két zenész nem ismer kegyelmet .., de erre nincs is szükség ,  a jelenlét  atomfázisa   ami csapódik  és felszabadítja a hallgatót . Nincs helye " bevált " zenei - kliséknek  , minden előttünk zajlik és vezet minket, végére kiderül nem veszedelmes ez a vidék olyannyira   
.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Egyre kevésbé lehet valótlant csinálni a valósból, képzeletbelit abból, ami a valóságban adott. A folyamat sokkal inkább az ellentétjébe fordul: decentrált szituációkba, a valóság, a banalitás, a megélt tapasztalat térben elhelyezett szimulációiba, újragondolva a valóságot mint fikciót, éppen azért, mert a valóság eltűnt az életünkből.  (Baudrillard neves szimulákum elméletéből egy részlet )


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2019. 03. 27. - 06:06 | © szerzőség: Neofolk.hu