Remete – Keleti limes

Tavaly év végéhez közeledve adtunk hírt a Remete dark ambient "Egy" című 5 tételt tartalmazó debüt-albumáról. Nem kellett hosszasan várakozni, a folytatás a napokban már hallgatható-támogatható a bandcamp oldalon "Keleti limes" címen.

Nyugodtan fűzhető az újabb öt darab a Tumo-val záruló első munka után, szerves folytatásként a "remetei magányt és elmélkedést" nem zavarja indokolatlan változást hajtó alkotói kényszer. A borítók keltette benyomás (másodízben már a tájban magányos alak is feltűnik, feltehetően az alkotó), valamint az egyes szerzeménycímek kép-érzetként ható hangulata (Idegent temetnek, Barlang a szirt alatt) egy irányba mutat, ízlésesen és egyszerűen keretbe helyezni a zenében foglaltakat.

Beszédes a szcénában itthon születő produktumok névválasztása, kiváló például a Romokon, de ugyanígy találó és remek a Remete is, mint ahogy második anyagának albumcíme és egyben harmadik tételének (Keleti limes) sugallata is több irányból megközelíthető, viszi a gondolatot a hátán, sorsfeltáró a történelmi és egyéni vonatkozásában is.  A Remete megállja a nemzetközi színtéren a helyét, ez a honi friss produkció érzésem és reményeim szerint a figyelmet újra visszafordíthatja a "csépelés" korszaka után a műfaj igazi értékeire.

Kapcsolódó anyag: Remete - Egy


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2014. 04. 04. - 09:35 | © szerzőség: Gelka