United Gods - Speculative Speculum

Az egészen biztosnak tűnik, hogy 4-5 esztendővel ezelőtt "intenzívebb" hazai életnek lehettünk fül- és szemtanúi a dark és ilyen-olyan súlyosabb ambient berkein belül, össze lehetett hozni 3-4 zenekarral egy estet, érdeklődés és igény is a léc fölött hozta pár miliméterrel a folytatáshoz. Jelenleg nem ez a helyzet, ugyan a Havizaj töretlenül hozza a csoportokat, de a fentebb említett stílus valahogy mostohagyermek lett. Valljuk be ezen a csörtető ricsajos sárgolyón nem is meglepő annyira. Vagy éppenhogy csodálkoznom kellene?

Jó hír, hogy a 2 hónapja ajánlott Remete után újabb anyagra hívhatjuk fel a figyelmet, az 1989-ig visszavezethető múlttal bíró United Gods Speculative Speculum albuma február 18-ai keltezésű, friss ropogós és meghallgatható.
A ropogós azért mégsem találó jelző ennél az albumnál. Míg a múltbeli anyagokhoz a ritual industrial címkéje állt közelebb, addig a Speculative Speculum is fémes, de lényegesen sötétebb tónusaival, alámerülő mormogó zajzuhatagával csak helyenként karistol - leginkább a dark ambient körbe sorolható. Az albumot a Kalpamantra Records jegyzi, csakúgy , mint a 2011-es budapesti koncert anyagát.
A hat tétel meghallgatható itt, de várjuk meg vele a naplementét:


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2014. 02. 22. - 09:34 | © szerzőség: Gelka