Jagath

"A Jagath egy ritual-industrial oroszországi csoport, Permből. Zenéinket elhagyott ipari helyeken - egy nedves földalatti csatorna alján és hatalmas üreges olajtartályokban - készítjük anélkül, hogy digitális szintézist használnánk.
Egyszerű, többnyire kézzel készített műszereket, talált tárgyakat és a hangunkat használjuk.
Tesszük ezt azért, hogy megosszuk elképzeléseinket a posztindusztriális kor elpusztulásáról, hogy felszabadítsuk a világon túli mély szellemet és leleplezzük a mélységben az életet."

A cárok alatt rézkohók, az uráli vasútvonal kiépülése után a nehézipar  központjaként fekszik a Káma folyó partján az egymilliós Perm városa. E sorok írásakor -21 fok van, enyhe 3 km-es szél kíséretében.
Az itt működő orosz csoport fenti manifesztuma alapvetően elégséges is bemutatásukra, bátorkodtam elhelyezni térben és idő(járásban) Őket - az indusztriális környezet és fogcsikorgató hideg meghatározza a csoport művészeti kinyilatkoztatásait.

A megújuló Cold Spring gondozásában nemcsak tavaly decemberben, de idén februárban is kiadásra került egy-egy figyelemre méltó munka a Jagath-tól.
Az év végi Devalaya a 2015 és 2018 között, egy hatalmas olajtartályban (Devalaya templom) rögzített album, amit napjainkban kezdtek el darabjaira bontani. "Itt hideg van, évtizedekig minden fagyos marad. Az élet szinte leállt, és semmit sem lehet megváltoztatni." - írják a kiadáskor.

Február 5-én került ki a csoport bandcamp oldalára az a 2020 augusztus 23-án rögzített felvétel, ami a szenpétervári Red Triangle (vélhetően rombolásra ítélt gyárkomplexumában lett rögzítve kép és hanganyagban. 


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2021. 02. 18. - 10:01 | © szerzőség: Gelka