Kollaps - Until The Day I Die

Az "Until The Day I Die" az ausztrál poszt-indusztriál KOLLAPS harmadik albuma.

Az "Until The Day I Die" egy kíméletlen és zsigeri támadás az érzékek ellen, és folytatja a zenekar sajátos hangzásvilágának kialakításában követett egyéni megközelítését. Az album a kemény posztindusztriális zene kompromisszummentes erejét mutatja be, amelyet az elítélés és a megváltás átfogó elemei; az erőszak, a romantika, a szexualitás és a függőség témái szőnek át. A lemez alkotásának és szöveges koncepciójának nagy részét William S. Burroughs cut-up módszerével stilizálták és mutatták be.

Az album létrehozásához sokféle fémet és nyersanyagot használtak fel, többek között fémrácsokat, egy rozsdás emelőt, cementhengereket, terepfelvételeket, különböző lepukkant tárgyak kalapálásával, törött erősítőket, egy feltárt reverbtartályt, különböző szintetizátorokat és a hírhedt fémtekercset; egy durván önépített műtárgyat, amely már a KOLLAPS triptichon kiadványai és hosszú európai, ausztráliai és új-zélandi turnéi során ikonikussá vált.

Az "Until The Day I Die" elődeihez képest tektonikus változást mutat a gyártási módszerekben, és teljes egészében a svájci Luganóban, egy szobrászati múzeum fölé épített ILoveHeroin stúdióban íródott, került rögzítésre és keverésre. Minden hangszerelést Wade Black kezelt, kivéve a basszusgitárt, amelyet Andrea Collaro vett fel a Hangar 121-ben Lenate Pozzollóban, Olaszországban, a "D-IX" és az "I Believe In The Closed Fist" kivételével minden számon, amelyet Black kezelt, valamint a további hangtervezést és ütőhangszereket Giorgio Salmoiraghi.

Az album masterelését James Plotkin végezte, a borítót pedig a Nullvoid (Thomas Ekelund | Trepaneringsritualen) készítette.

forrás: a zenekar bandcamp oldala


A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2022. 06. 25. - 10:12 | © szerzőség: Neofolk.hu