Christian Death | biográfia

"Három napja ébren, három napja fenn
Föld alatt lenn hat további napon át
A vágások nem tudnak áthatolni a lábamon
Elgáncsolva, csúszva, dermedten zuhanva
Kezek tartanak össze akaratlan bőrrel
Hasító, rejtőző, hívó némaság..."

(Christian Death: A fuldokló)

Eredetileg egy Los Angeles-i death rock banda neve volt, amely a 80-as években a post-punk korszakban alakult, majd rengeteg változáson ment keresztül míg a 90-es évek közepére már két különböző zenekar is létezett ezzel a névvel. Nos ez az együttes rendkívül népszerű lett a Brit és az európai goth körökben, de mára napjainkra már senki sem szerepel benne az eredeti felállásból. Ez a formáció a 90-es évek végére egy kemény rock együttessé vált, ugyanakkor az eredeti tagok néha összeálltak, hogy hagyományos goth zenét játszanak.

Eredeti felállás: Rozz Williams /Roger Alan Painter/ 16 évesen 1979-ben alapítja meg a zenekart, miután eltöltött egy kis időt Los Angeles punk kultúrájában és játszott pár bandában. Az együttest közösen alkotta meg James McGarley basszistával, George Belanger dobossal, és egy Jay nevű gitárossal. A zenekar valódi neve egy gúnynév, amellyel Christian Dior divattarvezőt gúnyolták. Első fellépésük alkalmával egy 45 Grave nevű bandával játszottak, bár Rozzék muzsikája már akkor is a goth műfaj úttörőjének számított.
Ezt annak idején az USA-ban death rocknak nevezték. Az együttes nem volt annak tudatában, hogy egy új stílust hoztak létre, és azt sem tudták, hogy Európában már léteztek ilyen stílusú zenekarok, mint pl. a Bauhaus, akik már játszották az effajta zenét. Ők továbbra is a Nyugati parton zenéltek punk és glam-rock bandákkal, mint például: Bowie, T-Rex vagy a Stooges. A 80-as évek kezdetén már nem voltak megelégedve a Los Angeles-i punk színtérrel, így 1981 februárjában szünetet tartanak. Ekkor Rozz, hogy bővítse zenei repertoárját egy Ron Athy nevű emberrel készít egy projectet Premature Ejaculation néven, de ezek után nem sokkal folytatja a munkát a régi bandával - ekkor lép be egy új gitáros, Rick Agnew.

Még ebben az évben jelenik meg "Dogs" című daluk és szerepelnek egy punk válogatáson „Hell Comes To Your House”. Az év végén jönnek ki a "Deathwish" című kislemezükkel. Ekkor figyel fel rájuk, és köt velük lemezszerződést a Frontier Records. 1982 márciusában lát napvilágot debütáló korongjuk, az "Only Theatre Of Pain".
A zenekritikusok jól fogadták őket, sokat cikkeztek róluk. Egy vallási csoport meg is vádolja őket, hogy sátánista hatásokkal teletűzdelt zenét játszanak. Az első lemez hangzásvilága nagyon sok Európai gothic bandára volt hatással. A belső ellentétek és a túlzott kábítószer fogyasztás miatt kezdett szétesni az együttes. 1982 végére Rick Agnew és George Belanger kilépnek a csapatból. Ezek után lép be Eva Ortiz /később Rozz felesége/, aki gitározott és háttérvokálozott, valamint egy új dobos; China. Ebben az időszakban sokat lépnek fel egy "Pompey99" elnevezésű formációval.
A Christian csapata ekkor bővül egy másik gitárossal Michael Montana-val. Sokat akartak együtt bulizni, de az év végére a gárda teljesen feloszlik. A "Pompey99" Valor Kand-gitár, Gizane Demone-ének,billentyű, Dawid Glass-dob, Konstance Smith-basszus. Rozz szerette volna, ha ezekkel a zenészekkel alapít egy új felállást "Daucus Karota" névvel, de a kiadó az új névbe nem egyezett bele, mert a "Christian Death" név ekkor már elég ismert és népszerű volt. Az első lemez, amely már Európában is megjelent, igen jól fogyott így a kiadó ragaszkodott ahhoz, hogy "Christian Death" névvel kezdjenek el újra zenélni és turnézni az öreg kontinensen.

A Pompey tagjainak ez az ötlet nem volt éppen ínyükre való, de végül Valor döntötte el a vitát, hogy megtartják a Christian Death nevet, mondván ez mindenki számára nagy jelentőséggel bíró név. Ő így nyilatkozott erről a dologról: "Számomra e név a mártíromságot, mint pozitív jelképet mutatja be, és ezt próbálom elfogadtatni másokkal is." 1983-ban ismét Los Angelesben koncerteznek, szerepelnek a Media Blitz TV Showban is, 1984 februárjától júniusig Európában turnéznak. A turné után a managerek stúdióba küldik őket, hogy egy új albumot készítsenek. Ekkor dobják piacra "Catastrophe Ballett" LP-jüket, ami nagy változást jelent Valor zenei és énekstílusában. A szövegekben is érezhető a változás. A sokkoló dolgok helyett a szűrrealizmus és a dadaizmus hatott Rozz írásaira. A lemezfelvétel után távozik Konstance Smith bőgős, és helyét Dave Roberts veszi át. Az új albummal óriási sikert aratnak Angliában. Azonban anyagi gondok lépnek fel, ugyanis elfogynak a tartalékok, így az év végéig Európában kell maradniuk. Kivételt képez Rozz, ugyanis édesanyjától pénzt kér és kap táviratban, így ő hazarepül az Államokba. Még ez év végén rögzítik az "Ashes"-t, ami 1985 elején jelenik meg. Ezt egy Amerikai turné követi.

A lemezen közreműködött több vendégzenész is: Randy Wilde-basszus, Eric Westfall-violin, Bill Swain-tuba, Richard Hurwitz-trombita és Michael Andreas-klarinét. Az album zárószámában hallhatjuk Sevan Kand sírását, aki Valor és Gitane közös gyermeke. Az Amerikai turné végén Rozz elhagyja a bandát, de megegyezik a töbiekkel, hogy a régi nevet nem használja tovább, hanem "Sin and Sacrifice" néven folytatja tovább a zenélést, amely nevet már korábban kigondolta. Az ezt követő koncerteken már Valor énekel Rozz helyett, amit először a rajongók összekevernek a régi énekessel, ugyanis hihetetlenül nagy a hasonlóság. Ismét pénzhiány üti fel a fejét, így kiadnak egy EP-t, "The Wind Kissed Pictures" címmel. Ezek után Valor, Gitane, Dave Christian Death néven koncerteznek. Még 1985-ben alapítanak egy pénzügyi céget "Christian Society" elnevezéssel, mely a zenekarral kapcsolatos pénzügyi bevételeket és kiadásokat és részvényeket volt hivatott kezelni. Még ebben az évben visszatérnek Angliába, ahol felveszik az "Atrocities" albumot, amely 1986 elején kerül a boltokba. Ez a korong már Rozz Williams nélkül készül, mondanivalója pedig a 2. világháborúról szól. Ezen a lemezen csatlakozik a bandához Bary Galvin /Bari-Bari/, így nagyon jól sikerül az LP köszönhetően az ő közreműködésének - vallották a kritikusok.
A lemez megjelenése után Bari-Bari kiszáll az együttesből és Johan Schumann-nal megalapítják a "Mephisto Waltz" formációt. Abban az évben ismét stúdió munkák következnek, ahol elkészítik a "The Sriptures" LP-t, ami 1987 elején lát napvilágot. Az album megjelenése után David Glass is elhagyja a csapatot és 1990-ben csatlakozik majd a "Mephisto Waltz" felálláshoz. 1988-ban a Christian’ együtt turnézik a "Red Lorry,Yellow Lorry"-val. A turné alatt rengeteg nézeteltérés támad a két csapat managerei között, ami tettlegességig fajul, ugyanis Valor leüti a Red Lorry managerét, ezért letartóztatják. 1989-ben Gitane Demone is elhagyja a zenekart és vele együtt gyermeke apját Valort is, így a muzsikus egyedül marad. Még 1989-ben a boltok polcaira kerül egy dupla lemez "All the love, All the hate" címmel, ahol Valor fia Sevan is szerepel egy nóta erejéig, ugyanis az "I Hate You" című dalt ő énekli, és szövegét ő maga írja. 1990-ben Valor megalakítja a "Christian Militia"-t ami igen tiszavirág-életű csapat volt. Még ekkor megjelenik egy album a korábban kiadatlan dalokból "Insanus ,Ultio, Proditio, Misericordiaque" címmel.

1991-ben jön ki egy kislemez válogatás "Jesus Point The Bone At You" címmel, majd nem sokkal utána egy új album "Past, Presents And Forever" címmel, amelyen szerepel egy klasszikus 1985-ben kiadott kislemez a "The Wind Kissed Pictures". 1992-ben Valor egy Maitri nevű basszusgitáros nővel újrakezdi a Christian’ munkálatait és 1994-ben adják ki a "Sexy Death God" címet viselő korongot. Eközben Rozz és Rick Agnew újra muzsikálnak Christian Death név alatt. Rozznak azonban vannak más formációi - Shadow Project, Raising Force - ahol együtt zenél feleségével Eva O.-val. Valor viszont megharagszik a régi zenésztársaira, szerinte jogtalanul használják a régi nevet, mert az nem illeti meg őket. 1998. április 1-én tragikus dolog következik be: Rozz Williams felakasztja magát. Nem hagy búcsúlevelet maga után, így nem derül ki miért végzett magával. Csupán annyit lehet tudni, hogy heroin függőséggel küzdött és emiatt menekült a halálba. Ezután Valor ráteszi a kezét minden olyan anyagra, amiket Rozz csinált életében, majd tovább folytatja a zenélést és a lemezkiadást.

A jelenlegi zenekar már inkább a metál stílus felé hajlik. Eltűntek a régi, nagyrészt goth zenei elemek, amelyek mindig is jellemezték az együttes stílusát, hovatartozását. 2000-ben jelenik meg egy album, a "Born Again Antichrist", amely lemezen Valorék a "Cradle Of Filth" banda tagjaival játszanak együtt. 2001-ben Maitri megalapítja a" Lover Of Sin" formációt, amelyben Valor már csak dalírásban és producerként vesz részt. 2003-ban közös turnéra indulnak "Christian Death Presents Lover Of Sin" elnevezéssel, de nagyon sok helyen a fellépések során a rajongók összekeverik a két bandát.

2007. október 15-én végre hét év szünet után megjelenik az új album "American Inquisition" címmel .Ez a banda tizenharmadik sorlemeze, amely tizenhárom dalt tartalmaz.   Igaz még 2003-ban Valor bejelentette, hogy piacra dob egy új LP-t, de ebből nem lett semmi kézzel és füllel fogható illetve hallható.
Az új anyag dalai merőben eltérnek attól a keményebb metálos hangzásvilágtól amit a korábbi "Born Again Anti Christian" lemezen már megismert a nagyérdemű. Ezen a hanghordozón Valor úgymond visszakalauzol bennünket a C.D. egykori zenei világába, ami a kilencvenes évekre volt jellemző a zenekarra.
A dalok szövegvilágának mondanivalója, az amerikai társadalom problémáit boncolgatják, beleértve itt a drog, a média és a kormány hazugságait az emberek felé vetítve.
Már az introban egy George W. Bush elnöki beszédből hallhatunk egy keveset, aztán feldübörög a militarista dobpergés torzított gitárral és Valor csodálatos hegedű dallamaival megspékelve, amely gyakran idéz keleti dallamokat. Egyébként a nótákban nagyon jól összeillenek a gitárok és a hegedű játékai, amelyek visszaütnek az instrumentális témákban is.  A basszus munka szintén kitűnő Maitri jóvoltából.

Az új album számos zseniális hangszerelést mutat be, beleértve zongorát, etnikai ütőhangszereket, mintákat és mennyei kórusokat, néhány csípős elektromos és édes akusztikus gitár mellett. Az imbolygó basszus és a pergő ritmusok tetején Valor védjegyének számító énekhangja, gyakran Maitrivel duettben. Valor valóban újra felfedezte hangjának teljes skáláját, erejét és szépségét ezen a lemezen, a végeredmény pedig annál gazdagabb. Sőt, a csapat bemutatja néhány év legmegindítóbb, legköltőibb és legerősebb szövegeit.
Az érzelmek, stílusok és atmoszférák ilyen sokasága miatt ez az opus nehéznek bizonyul kedvenc számok kiválasztása terén, mint a "Narcissus Metamorphosis", a "Dexter Said No to Methadone" sírhangszereléseitől a "Surviving Armageddon" réteggitárjáig a kompozíciók minősége igen magas, és elképesztő.  És még meg kell említeni az "Angels and Drugs" puszta elterjedtségét, aminek valóban hatalmas sikernek kellene lennie, ha csak megkapná, hogy a rádióban is lejátszanák. Ha ehhez hozzáadjuk a pszichedelikus "lábujjütközőt", ami a "Seduction Is Your Destruction", a "Worship Along the Nile" frenetikus hegedűit és arab virágait, vagy a "See You in Hell" kórusrockját, és máris megkapod a receptet egy lenyűgöző hangzásvilághoz. Egy katartikus élmény, amely elvarázsol és kielégít az elejétől a végéig.
Mint minden lemezük, ez az új album is számtalan váratlan meglepetést tartogat a tarsolyában, miközben lényegében Christian Death marad. Amikor egy előadó annyi irányt ölel fel, és annyi lemezt készít, mint ők, nyilvánvalóan lehet válogatni a muzikális repertoárból.  Az albumon Valor és Maitri mellett Tiia billentyűs és Nate Hassan dobos a közreműködők.
Az album megjelenése után egy amerikai turné következett, majd ezt követően olyan országokba is eljutottak mint Ausztrália, Brazília, Chile, Ecuador, Peru és Új- Zéland.
2012-ben Maitri kiadja második Lover Of Sin albumát, a "Horney Beast"-et, amelyen a Nile, a Morbid Angel és más népszerű death metal bandák tagjai szerepelnek.
A következő évben a banda elindítja a "The Americas" nevű teljes turnéját, amely 2014  május 14-én Londonban kezdődött és egy tizennégy állomásos európai koncertsorozatot is magába foglalt, ami november elsején Mexikóvárosban ért véget. Ennek a turnénak az apropója pedig nem más volt mint a harminc évvel ezelőtt megjelent "Catastrophe Ballet" album évfordulójának megünneplése. Június 6-án a lipcsei WGT fesztiválon is felléptek ezzel a műsorral az "Agra Halle" színpadán.
 Az esztendő a zenekar Hellfest Open Air Fesztiválon való fellépésével csúcsosodott ki, amelyen Kiss, Rob Zombie és a  Limp Bizkit is színpadra léptek.

2015 augusztus 14-én, nyolc év szünet után ismét új stúdió albummal jelentkeznek "The Root Of All Evilution" címmel. A kiadványon tíz dal szerepel.
Az új anyag ismételten jól sikerül, a rajongók nagy örömére. A dalok hihetetlenül erősek, így talán ez a legkonzisztensebb lemez a zenekar hatalmas diszkográfiájában. Minden alapvető C.D.-elem megtalálható: elgondolkodtató szövegek, buja hangszerelések és feldolgozások, egzotikus ütős virágzások és finoman sötét hangulatok. Azonban, mint mindig ennél a bandánál, most is friss és izgalmas módon rakják össze ezeket. Valor hangja dallamtól és érzelemtől izzik, a basszus lüktet, míg a gitárok az ég felé szállnak. Maitri éneke jobban szól, mint valaha, Valor hegedű, brácsa és csellójátéka pedig azt bizonyítja, hogy még mindig ő a vonósok első számú szállítója az "alternatív" színtéren. Az egészet a pergő ritmusok rúgják fel, Jason Frantz jóvoltából. Kiemelkedő dalok a "This Cross", "Forgiven", vagy a "Deliver Us". Az 'Illuminazi" dalhoz videóklip is készül.  Október 23-án ismételten egy 13 állomásos európai fellépés sorozatba kezdenek ami a "Hell Nights Tour" nevet viseli és Németországon át Belgium, Franciaország és Spanyolország is útba esik.
2017 augusztus 25-én újra kiadják kizárólag digitális letölthető formátumban a "Between Youth" című dalt, ami eredetileg egy 1986-os maxin debütált, és ez a nóta szerepel aztán az HBO Vice TV sorozatában a "Balls Deep"-en.  Szeptember 23-án egy huszonegy állomásos észak-amerikai túrnéba kezdenek, az úgynevezett "Sextreme Fest 17", ahol olyan zenekarok társaságában is fellépnek mint Lord Of Acid, a Combichrist, az En Esch, és a Night Club.
2018 április 18-án ismét Európába látogatnak. London a turné első állomása, majd következik Franciaország, Belgium és Németország, majd október végén
ismét Amerikában koncerteznek, aminek a végállomása a Los Angeles-i "Cloack And Dagger" fesztivál.
2019 nyarán visszatérnek az öreg kontinensre egy hét állomásos koncertsorozat elejéig, és június 9-én ismét a lipcsei WGT fesztiválon vendégszerepelnek.

Az elkövetkező két év sajnos fellépések nélkül telik a Covid világjárvány miatt.
2021-ben a zenekar szerződést köt "Season Of Mist" nevű francia kiadóval.
Szeptember harmadika és november ötödike között egy négy részből álló CD kiadványsorozat kerül megjelenésre "The Dark Age Renaissance" címmel, mely hangordozók három részén négy a harmadikon pedig három stúdióalbum hallható 1984-től  2015-ig bezárólag, plusz mindegyik kiadványban található egy 24 oldalas kiskönyv is.
Meg kell még említeni Rozz Williams nevét is hiszen a "Cleopatra" illetve a "Frontier Records" 2007 és 2021 között négy kislemezt és egy 5CD és egy DVD-ből álló box set kiadványt jelentet meg az alapító frontember korábbi szerzeményeiből illetve albumaiból.
2022 május 6-án, egy vadonatúj stúdió korong lát napvilágot hét év után az "Evil Becomes Rule" címmel. A kiadványon tizenegy dal hallható.
Már az első két dal a "The Alpha And The Omega" és az "Elegant Sleeping" a mély gótikus arányok kifejezett története, a bariton alapoktól kezdődően  a lírikus törzsi énekhangon át a nyughatatlanságig. A "Blood Moon" egy igazi himnusz, a magas oktánszámú gitárhanggal és a post-punk basszusgitárral megtűzdelt , és az örökkévalóságig tartó szintetizátorokkal a sötét zene egy letünt korzsakába kalauzol minket. Valor dübörgő éneke, és Maitri kórusa megkapó ebben a tökéletes árnyékos formában. Ami még kiemelkedő szerzemény az albumon az a "The Warning"; belesüllyed a hallgató a háttérzenével kezdődő és zongorával magasba emelkedő igazi goth alap és háttérénekével átszőtt világába.  A másik ilyen nóta a "Beautiful" ami egy klasszikus goth alaptonúsú szerzemény, amelyben felcsendül a hegedű, a cselló, a csilingelő harangok egy kis törzsi dobhang támogatásával.
Valor így nyilatkozott az új anyaggal kapcsolatban : " Mind a "The Root Of All Evilution", mind az "Evil Becomes Rule" nagyjából a gonosz történetét mesélik el.  Ezek a dalok általában magáról a gonosz társadalomról szólnak, nem feltétlenül démontól, ördögtől vagy Istentől származnak, hanem az emberiségben
rejlő gonoszságról.  Az új album ennek a témának a folytatása.  A jelenből a jövőbe megyünk.  Amikor elkezdtük írni az új dalokat egy olyan eseményre számítottunk
mint a világjárvány.  Egy katasztrófális esemény a földön.  Tehát most feltesszük a kérdést : Ez csak talán valaminek a kezdete?" Két dalhoz a "Beautiful" és a "The Warning" videóklippek is készülnek. A lemezen Ryan Paolilli a rimusfelelős.

Már az új LP megjelenése előtt egy nappal május 5-én kezdetét veszi egy 13 állomásból álló amerikai turné, mely Arkonban kezdődik és New Yorkban ér véget május 29-én.
Augusztus 19-én pedig a "Stella Nomine Festival"-on kezdik az európai koncertsorozatukat, ami 14 állomásból áll, és szeptember 3-án Finnországban ér véget.
Ennek a turnénak magyar vonatkozású oldala is van, hiszen augusztus 23-án a budapesti "Analóg Music Hall" falai között lépnek majd színpadra.

CHRISTIAN DEATH 1334

2006 második felében bejelentették, hogy a zenekar majdnem eredeti felállásban ismét összeáll, mint egy új banda. A jelenlegi tagok : Eva O /ének/, Rick Agnew /gitár/, James McGearty /basszus/, Christian Omar Madrigal Izzo /dobok/, Jaime Pina /gitár/, Le Rue Delashay /billentyű/.
Az 1334-es szám azért került a csapat neve mellé, mert ezt a számot Rozz Williams gyakran használta arra vonatkoztatva, hogy ebben az évben tört ki a pestis. Az együttes anyagot gyűjt a következő albumhoz. A dalok egy része, amin dolgoznak korábban be nem fejezett nótákból tevődik össze. Első eredeti számuk a "Rites" gitárriffeket hordoz magában a kiadatlan "Awake at the Wall" egyik verziójából. Az új formáció jelenlegi repertoárja tartalmazza a teljes "Only Theatre of Pain" album zenei anyagát, és a "Sleepwalk" nótát a "Catastrophe Ballett" albumról.

Annak ellenére, hogy a csapat már nem léphet fel eredeti felállásban, az egykori zenésztárs Valor Kand - akinek tulajdonában van a Christian Death név, és a szerzői jogcím -, kifogásolja a projektet, ami az együttes újjáalakulásáról szól, nem hivatalos "tribute band" néven.
Valor azt állítja : "Egy hamis koncertet fognak szervezni egy nem hivatalos "tribute band" által, amely a Christian Death nevet viseli, pedig valójában nem is az". Az első fellépésre 2007. április 13-án került sor a Henry Fonda színházban a Hollywood Boulevardon, Los Angelesben.
Ez valójában csak egy emlékkoncert volt a 25 éve megjelent első lemeznek, és megpróbálták meggyőzni a rajongókat, hogy ez a koncert nem a kezdete a régen várt turnénak.

Nemsokkal az első bemutató után ismét egy nagy esemény következik, ugyanis összehoznak egy 14 állomásból álló turnét, amely Dél, és Nyugat-Európára orientálódik.
Óriási szépséghiba csúszik viszont a hollywoodi fellépés utáni időre. Az itt készült videofelvétel ugyan felkerül a YouTube-ra, de Valor az egész rögzített anyagot eltávolíttatja. Kíváncsian várjuk a folytatást.

DISZKOGRÁFIA:

Rozz Williams
Only Theatre Of Pain-LP /1982/
Deathwish-EP /1984/
Catastrophe Ballett-LP /1984/
Ashes-LP /1985/
The Decomposition Of Violets-Live Album /1986/
The Iron Mask-LP /1992/
Skeleton Kiss kislemez /1992/
Spiritual Cramp kislemez (a Sex Gang Children zenekarral közösen) /1992/
The Path Of Sorrows-LP /1993/
Sleepless Nights Live LP /1993/
Mandylion - válogatás LP /1993/
Invocations (1981 - 1989 közötti élő és archív stúdió felvételek) /1993/
The Doll's Theatre - /1994/
The Rage Of Angels-LP /1994/
Iconologia-Live LP /1994/
Best Of Christian Death-válogatás LP /1996/
Death Club / 1981 - 1993 / válogatás LP /2005/

Romeo's Distress - kislemez  / 2007 /
Deathbox - 5 CD + 1 DVD koncertet tartalmazó kiadás  / 2012 07. 03. /
The Edward Colver Edition - kislemez  / 2014 /
Absinthe - kislemez  / 2015 /
Haloes, This Mirage - kislemez  / 2021 /

Valor Kand

Catastrophe Ballett-LP /1984/
Ashes-LP /1985/
The Wind Kissed Pictures-EP /1985/
Atrocities-LP /1986/
Jesus Christ Proudly Presents-Élő kislemez válogatás /1987/
The Scriptures-LP /1987/
Sex And Drugs And Jesus Christ-LP /1988/
The heretics Alive-Live LP /1989/
All The Love,All The Hate Part 1-2-Dupla LP /1989/
Insanus, Ultio.Proditio,Misericordiaque-kiadatlan dalok LP /1990/
Jesus Oiints The Bone At You?-kislemez válogatás LP /1991/
Past Present And Foever-A Wind Kissed Pictures EP-vel LP /1992/
Sexy Death God-LP /1994/
Amen-Live LP /1995/
Prophecies-LP /1996/
Pornographic Messiah-LP /1998/
The Bible-válogatás LP /1999/
Born Again Antichrist-LP /2000/
American Inquisition LP /2007/
The Root Of All Evilution - LP  / 2015 12. 18. /
ST. Valentine's Day Massacre - Live in London 1990 02. 24.  / 2020 10. 31. /
The Dark Age Renaissance Part I. The Renaissence - 4 CD és egy 24 oldalas kiskönyv  / 2021 11. 05. /
Part II. The Age Of Innocence Lost - 4 CD és egy 24 oldalas kiskönyv  / 2021 11. 05. /
Part III. THe Age Of Decadence - 4 CD és egy 24 oldalas kiskönyv  / 2021 09. 03. /
Part IV. THe New Dark Age - 3 CD és egy 24 oldalas kiskönyv  / 2021 09. 03. /
Evil Becomes Rule - LP  / 2022 05. 06. /


Maxik:

Believers of the Unpure /1986/
Sick of Love /1987/
Church of no Return /1988/
What's the Verdict /1988/
Zero Sex /1989/
We Fall Like Love /1989/
Between Youth  /2017 08. 25./

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
2022. 08. 09. - 13:34 | © szerzőség: Papi